Finns det något bättre än att komma igång med ett projekt vid stickmaskinen och lyssna på en intressant podd under tiden. Men jag har länge saknat en podd om maskinstickning. Då är det tur att jag har en maskinstickningskompis som inte tvekar att göra mig sällskap och starta upp en podd om just detta ämne. 

Här kommer vårt bidrag till poddvärlden. 

Första avsnittet är helt oredigerat men man måste ju börja någonstans så håll tillgodo.

Vi vill gärna ha tips om innehåll, gäster mm kontakta oss på stickmaskinisterna@resta.se


S01 E01 - NybörjarnaStickmaskinisterna

av och med Helen Kurtsdotter Berntsson och Marie Dämbäck

Premiär för vår podd om maskinstickning, här kör vi en första introduktion helt utan filter och klippning. Och det tog lite mer tid än tänkt att få den publicerad så mässan vi pratar om har tyvärr redan varit, men det kommer ju fler.

Helt enkelt för att vi älskar maskinstickning och saknar en podd om det. Nu kastar vi oss ut och testar. Nästa gång blir det bättre ljud och vi vill gärna ha med många andra. Vill just du vara med i ett kommande avsnitt eller har du tips om någon annan du vill lyssna på eller att vi tar upp ett visst ämne? Hör av dig till oss! stickmaskinisterna@resta.se

S01 E02 - Stickmaskinisterna på viftVi är på resa till Skåne och närmare bestämt Rydsgård och stickmaskinsträff. Vi träffar och pratar maskinstickning med bla Ingrid Bisgaard och Lena Hellberg.

Vi kör ff helt oklippt och oredigerat, här hörs stickmaskiner i bakgrunden och det blir någon lite paus som det lätt blir i den oklippta verkligheten. Men vi tänker att det är bättre att det blir av än att det är perfekt :) Och vi vill gärna ha kontakt med er lyssnare. Har du åsikter, tips eller önskemål om innehåll, du kanske själv vill vara med? Maila oss på stickmaskinisterna@resta.se

Varma hälsningar från oss, Marie och HelénS01 - E03 Stickmaskinisterna i Borås del 1Vi är inbjudna till stickmaskinsträff i Borås, fantastiskt trevligt. Här kommer första delen av vårt samtal med Maria Gustafsson som bland mycket annat utvecklat optisk stickning på stickmaskin! Fortsättning kommer snart. Bilder på Maria Gustafsson och några av hennes alster finns på hemsidan https://resta.se/pagang/podd Och var säkra på att vi kommer besöka Borås igen till hösten. Vi vill ju prata med så många fler såklart som vi inte hann med denna gång tyvärr.

Vad vill du att vi ska prata om? Eller vill du vara med? Hör av dig till oss på stickmaskinisterna@resta.seS01 - E04 Stickmaskinisterna i Borås del 2Här kommer fortsättningen från stickmaskinsträffen i Borås, fantastiskt trevligt. Vi fortsätter prata med Maria Gustafsson. Och var säkra på att vi kommer besöka Borås igen till hösten. Vi vill ju prata med så många fler såklart som vi inte hann med denna gång tyvärr.

Vad vill du att vi ska prata om? Eller vill du vara med? Hör av dig till oss på stickmaskinisterna@resta.se
S01 - E05 Lantisarna i storstanVi ses i Göteborg och pratar lite om vad vi gör och våra planer för sommaren och hösten. Lite utflyktstips och kurser. Lite teknikstrul också, så det blir ett konstigt hopp i mitten men vi lär oss mer varje gång :)


Vad vill du att vi ska prata om? Eller vill du vara med? Hör av dig till oss på stickmaskinisterna@resta.se


S01 - E06 Teknikens underÄntligen har vi fått till en podd på distans! Marie pluggar i Linköping och Helén stickar på hemma på gården i Hålta och det är omöjligt att ses. Tyvärr blev ljudet lite trist, ska försöka hitta ett bättre sätt att spela in till nästa podd men denna gång får det vara som det är. Mässor, maskinstickare och annat kul babblar vi på om denna gång.


Vad vill du att vi ska prata om? Eller vill du vara med? Hör av dig till oss på stickmaskinisterna@resta.se